Ο Βροχοποιός


Μπορεί να μην είναι ανάλογο της "Νύχτες Ραδιο-φόνων" ωστόσο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που δε θέλει να δει ούτε κάτι βαρύ αλλά ούτε και καμιά κωμωδία που να αγγίζει τη γελοιότητα. 
Ο Βροχοποιός είναι η ιστορία μιας μικρής οικογένειας που βιώνει τον πολύ επίκαιρο εφιάλτη της λειψυδρίας και που εν ώρα απελπισίας εναποθέτει τις ελπίδες της σε έναν ονειροπόλο τσαρλατάνο (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) ο οποίος δε περιορίζεται στις εργασίες της βροχόπτωσης. Συναισθηματικές συγκρούσεις και κοινωνικά μηνύματα όχι απλώς δεν λείπουν αλλά συνθέτουν θαυμάσια τη κωμωδία αυτή του Ρίτσαρντ Νας και της δίνουν και μια επικαιρότητα που θα ζήλευαν πολλά θεατρικά έργα. Η ίδια η Ελένη Ράντου η οποία έχει αναλάβει τη μετάφραση και τη παραγωγή δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία "Το έργο παλεύει να είναι ελπιδοφόρο. Σε μια περιοχή άνυδρη εμφανίζεται κάποιος που τάζει ότι μπορεί να φέρει τη βροχή. Η απελπισία των κατοίκων μού θύμησε την απελπισμένη εποχή μας και ο “Βροχοποιός” τούς τσαρλατάνους πολιτικούς μας και τον Ομπάμα"

Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

**Ο «Βροχοποιός» ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα επί της Ιπποκράτους (στάση Πανεπιστήμιο) σε μετάφραση Ελένης Ράντου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αγγελική Παπαθεμελή, Ορφέα Αυγουστίδη, Ερρίκο Λίτση, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Αλέξανδρο Παρίση και Νεκτάριο Λουκιανό.

0 comments:

Post a Comment

count me in!

Manitses! © 2008. Blog design by Randomness