Petite Fleur


Μια όαση απόλαυσης στην καρδιά της Αθήνας αλλά και στο Χαλάνδρι έχει αρχίσει να αποκτά πιστό κοινό. Ο λόγος φυσικά για το Petite Fleur ένα μικρό και ζεστό χώρο που ενδείκνυται για τις κρύες μέρες του Χειμώνα και που σερβίρει ίσως την καλύτερη σοκολάτα της πόλης.

Το Petite Fleur είναι μια ποιοτική chocolaterie που θυμίζει κουκλόσπιτο παρμένο κατευθείαν από παραμύθι! Ο χώρος σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή και σε αυτό συμβάλλει και η προερχόμενη από βινύλιο μουσική. Η μουσική αν και όχι του γουστου μου (Η jazz του ΄30 και του΄40 δεν είναι σίγουρα το φόρτε μου) προσδίδει μια ιδιαίτερη νότα στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Ο χώρος είναι αρκετά petite και ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να ελευθερωθεί κάποιο τραπεζάκι, η όποια αναμονή ωστόσο, αξίζει καθώς ο κατάλογος θα σας αποζημιώσει!

Το μαγαζί σερβίρει φρέσκια σοκολάτα Vahlorna η οποία ετοιμάζεται εκείνη τη στιγμή (γι' αυτό ίσως αργήσει λίγο παραπάνω) με απίθανα απολαυστικούς συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς μέχρι και γλυκά του κουταλιού και λικερ. Η εν λόγω σοκολάτα σερβίρεται μόνον τους Χειμερινούς και Φθινοποωρινούς μήνες καθώς το καλοκαίρι δε μπορεί να συντηρηθεί, αυτό είναι και ενδεικτικό της ποιότητας που σερβίρει το συγκεκριμένο μαγαζί. Η σοκολάτα είναι και το σήμα κατατεθέν και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι το επισκέπτονται. Το παγωτό σοκολάτα επίσης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και αν ζεσταίνεστε λίγο παραπάνω δε θα χάσετε αν το δοκιμάσετε!

Το τσάι επίσης είναι διαφόρων ποικιλιών και αποτελεί εγγύηση απόλαυσης.
Τα σνακ, αν και θα περίμενε κανείς να υστερούν έναντι των ροφημάτων κάθε άλλο παρά κατώτερα είναι καθώς τόσο οι σαλάτες όσο και οι τάρτες δε σε αφήνουν με την όρεξη!
Από τιμή... ένα θα πω, τα αξίζει τα λεφτά του!

Πώς θα πάτε: Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι, Ομήρου 44, Κολωνάκι

0 comments:

Post a Comment

count me in!

Manitses! © 2008. Blog design by Randomness